donderdag 23 juli 2009

De nieuwste aanwinsten van Pampas

De producent in Argentinië zit niet stil en dat blijkt ook nu weer uit een prachtige nieuwe serie Pampas wijnen. Nog een stapje hoger dan de Pampas Select wijnen vind je de Pampas Reserve wijnen. Wijnen die speciaal ontwikkeld zijn voor speciale gelegenheden zoals etentjes met familie of vrienden waarbij je een net iets betere wijn op tafel wilt zetten die nog steeds zeer betaalbaar is en vooral erg lekker natuurlijk!
Hierbij direct de varianten overzichtelijk op een rijtje;

Pampas Reserve - Torrontés
Deze wijn is prachtig goud geel van kleur. De smaak is zeer fris en fruitig met subtiele tonen van tropisch fruit. Heerlijk in combinatie met gerechten uit de Thaise of Indonesische keuken.

Pampas Reserve - Viognier
Deze knisperend helder Viognier bevat heerlijk smaken van tropisch fruit zoals abrokizen. Een heerlijk maakelijke en doordrinkbare wijn die perfect te combineren is met visgerechten of gewoon lekker als aperitief.

Pampas Reserve - Pinot Noir
Helder robijn-rood van kleur met een prachtig bloemige neus waarin de geur van wilde rozen te herkennen is. Deze jonge, soepele wijn is met haar hinten van vanille perfect te drinken bij lichte vlees gerechten of lekkere gegrilde groenten.

Pampas Reserve - Bonarda
Deze wijn is donker rood, bijna tegen het zwarte aan. de smaak liegt er dan ook niet om met diepe zwarte bessen en kersen smaken in combinatie met vanille en chocolade tonen. Heerlijk bij een zeer smaakvol gerecht zoals gegrilde eend in sinaasappelsaus.

Pampas Reserve - Syrah
Een diep rode wijn waarin de smaken van gedroogde vijgen en pruimen terug te vinden zijn. Daarnaast nog wat lichte tonen van chocolade en tabak die heerlijk combineren met bijvoorbeeld gegrild varken met een pruimensausje.

Pampas Reserve - Malbec
Een typisch Argentijnse druif die de smaak van rijpe bessen en frissen hinten van koffie laat zien in de wijn. Een zachte, soepele wijn die uitstekend past bij een stukje lamsvlees.


Kortom: Volop genieten, voor ieder gelegenheid een Pampas wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten