woensdag 16 september 2009

Pampas de Sur

GESCHIEDENIS
Op zijn weg terug vanuit Frankrijk naar zijn geboorteland Argentinië aan boord van het stoomschip Río de la Plata, luisterde een jonge wijnmaker aandachtig naar de legendarische Carlos Gardel. Op zijn lange reis werd hij hopeloos verliefd op een mooi jong meisje, de dochter van een rijke landeigenaar uit Buenos Aires. Bij het van boord gaan in de haven van Buenos Aires zwoeren ze elkaar snel weer te zien. Brieven die dateren van 1929 en 1930, gevonden in een wijnkelder in Mendoza vertellen het verhaal van Pilar en Tomás. Na een reeks van emotionele schriftelijke uitwisselingen die Tomás geregeld wakker hielden werd de correspondentie plotseling stopgezet. Radeloos, besloot hij uit te zoeken wat er was gebeurd. Bij aankomst in haar huis, weigerde haar vader Tomás de toegang en zei hij dat hij niet geschikt zou zijn voor zijn dochter. In een hopeloos verliefde poging om haar aandacht te trekken markeerde Tomás vervolgens al zijn wijnen met de persoonlijke Pampas del Sur postzegel die zij altijd gebruikte op haar brieven. Trots, passie en liefde dat is Pampas del Sur.

WIJNGAARDEN
Kalium-rijke alluviale bodem, zuiver irrigatie water uit de smeltende sneeuw van de naburige Andes, weinig neerslag en uitstekende temperaturen zijn de buitengewone natuurlijke omstandigheden, die het Mendoza gebied biedt om kwaliteits druiven te kunnen verbouwen. Een prachtige bron voor de meest bijzondere wijnen. Pampas del Sur bezit premium wijngaarden in de beste wijnregio's van Mendoza. In Luján de Cuyo en Maipú, zorgt luchtige leem bodem ervoor dat de Malbec zich volledig kan ontwikkelen. In totaal is er 334 hectare aan Pampas del Sur wijngaarden. Afgezien van de beroemde Malbec, worden ook verschillende andere druivensoorten verbouwd, Cabernet Sauvignon, met zijn grote expressie van tannines en rondheid in de mond; kleurrijke Syrah, Merlot en evenwichtige, fruitige chardonnay en viognier.

WIJNEN
De combinatie know-how en toegewijde zorg in de wijngaard van de getalenteerde wijnmaker Fernando Piottante zorgen ervoor dat de wijnen van Pampas del Sur een uitstekende keuze zijn. Pampas del Sur biedt een zeer breed portfolio van gemakkelijke, toegankelijke wijnen tot wijnen met wat meer complexiteit. Het geeft de consument een breed scala aan keuzes, voor iedere gelegenheid een Pampas wijn!

1 opmerking: