dinsdag 6 juli 2010

Wijn en spijs combinatie

Zonnige kipsalade met mango en advocado


Benodigheden:
- 500 gram kipfilet
- 1 l kippenbouillon (van tablet)
- 1 krop andijvie
- 2 mango's
- 2 avocado's
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels gehakte bieslook

Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rode vruchten- of frambozenazijn
- 50 ml witte wijn
- 1 theelepel kerriepoeder
- 3 eetlepels creme fraiche
- versgemalen peper en zout


Bereiden:
1. Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes en kook ze in de kippenbouillon gaar in 10-12 minuten. Giet ze af, vang de bouillon op, en laat goed uitlekkern
2. Snijd de andijvie in smalle reepjes. Schil de mango's en avocado's. Verwijder de pitten en snijd de vruchten in blokjes of plakjes. Besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren.
3. Meng de ingredienten voor de dressing en voeg 50 ml boullion toe.
4. Schep de kip, mango, avocado en bieslook door elkaar. Spatel de dressing er luchtig door. Serveer de salade op de andijvie. Lekker met ciabatta of stokbrood.


Wijnadvies - Pampas del Sur Reserve - Viognier
Deze heerlijke frisse zomerwijn uit Argentinie heeft tonen van abrikoos, perzik, mandarijn en een peppertje en is een goede begeleider van salades, milde curry's en pasta's met kip of kreeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten